Криминалисти от ГДНП разбиха модерна лаборатория за марихуана

MadeInVarna
Криминалисти от ГДНП разбиха модерна лаборатория за марихуана

Борбата с наркоразпространението е сред основните приоритети в работата на МВР, подчерта зам. директорът на ГДНП старши комисар Ленков

Лабораторията е разкрита при специализирана полицейска операция, осъществена от криминалисти на  Главна дирекция “Национална полиция”, със съдействието на колегите им от ОДМВР-Ловеч, проведена под ръководството на прокуратурата. В рамките на действията  е претърсен луксозен имот на територията на село Румянцeво, в близост до местното училище, където е открито помещението, оборудвано с високо технологични съоръжения за производство, с цел разпространение на марихуана. В една от постройките са намерени около 1000 растения в процес на производство, както и  голямо количество сухо вещество, съхранявано във фризер с вместимост 300 литра, готово за разпространение. Установени са и съседни постройки, подготвяни за разширяване на това производство , съобщи  окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Заместник-директорът на ГД “Национална полиция” старши комисар Калин Ленков уточни, че сигналът за модерната нарколаборатория е постъпил преди два месеца. На 25 февруари, късно вечерта, е проведена специализираната полицейска операция,  в резултат на която са установени и задържани на място трима мъже. Стойността на откритата продукция  е над 500 хиляди лева.

По думите на Валентин Вълков  съоръженията в нарколабораторията се оценяват по първоначална преценка между 500 хиляди и един милион лева, а голяма част от продукцията най-вероятно се изнася в чужбина. Той посочи, че  предстои искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража на тримата мъже.  По случая е образувано досъдебно производство  по чл.354А от НК.
Старши комисар Ленков благодари за осъществената отлична координация с Окръжна прокуратура Ловеч и ОДМВР-Ловеч, благодарение на която е постигната и реализацията.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Митрополит Йоан освети последно поколение компютърен томограф в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна

На 26 февруари 2021 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан освети новия скенер в Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Св. Марина” в град Варна. Заедно с Архиерея бе митрополитският дякон Любомир Георгиев. Откриването на новопридобития компютърен томограф от последно поколение бе извършено от министъра на здравеопазването проф. […]