Делфинариумът във Варна с безплатни коледни представления за децата

MadeInVarna
Делфинариумът във Варна с безплатни коледни представления за децата
“Делфинариум Варна” организира безплатни коледни представления за децата и на 16 декември 2023 г. от 10:30, 12:00 и 15:30 часа. Цените на билетите за възрастни ще бъдат само по 12 лева. Всички места за представленията на 17 декември вече са запълнени.
Малчуганите ще могат да видят какви подаръци е приготвил Дядо Коледа на делфините, посочват от делфинариума. И малки, и големи ще се насладят на песни, танци, волейбол и футбол, както и въртене на обръчи заедно с морските бозайници.
Освен за делфините Добрия старец е подготвил и подаръци за децата. Той ще зададе въпроси, свързани с живота на тези бозайници и при правилен отговор – всеки ще получи награда.
А ето и въпросите, скрити в големия чувал на Дядо Коледа:
Въпрос 1: Делфинът риба ли е?
Не. Въпреки, че външно приличат на големи риби. Делфините са бозайници, топлокръвни са, дишат с белите си дробове, раждат малките си живи и ги кърмят чрез млечни жлези.
Въпрос 2: Как дишат делфините?
Делфините нямат хриле като рибите, затова не могат да дишат под вода. Те трябва да излизат на повърхността, за да поемат въздух. Делфините не дишат през устата си и нямат ноздри както хората. Вместо това, те имат отвор за дишане на горната част на главата си, която могат да отварят и затварят, за да дишат.
Въпрос 3: Колко делфина живеят в Делфинариума?
Пет: Кимбо, Доли, Йоана, Бимбо и Флипър.
Научете тези въпроси и техните отговори, елате на 16 декември 2023 г. в „Делфинариум Варна“ и можете да спечелите някоя от специалните награди на Дядо Коледа!

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Заместник-кметът Павел Попов присъства на представяне на авторска книжка на екипа на детска градина „Иглика“

Изданието е част от поредицата “Играем, за да знаем“ и е под надслов „Решаваме конфликти чрез медиация“   Заместник-кметът на община Варна Павел Попов присъства вчера на представяне на авторска книжка, създадена от учители и деца от детска градина „Иглика“. Изданието е част от поредицата “Играем, за да знаем“ и […]