149 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та

MadeInVarna
149 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та

149 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та във Варна през изминалата седмица, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

В ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспарухово са преминали 53 лица, от направените им тестове, 14 са положителни. Насочени са 9 души за рентгенография на бял дроб, от които един е с пневмония. В ДКЦ III – Варна са прегледани 72 души с грипоподобни оплаквания. Направени са им тестове, от които 23 са дали положителен резултат. От ковид кабинета са насочени 5 лица за рентгенография на бял дроб, от които на 4 е установена пневмония. В ДКЦ V „Света Екатерина“ са преминали 19 човека, направени са 8 антигенни теста, от които няма положителни. В ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ са прегледани 5 души, консултирани по телефона са приблизително 70 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях. В ковид зоната на ДКЦ I „Света Клементина“ няма преминали лица.

Следваща Новина

В ход е операция за контрол на мотоциклетистите

От днес до края на седмицата е в ход специализирана полицейска операция с фокус върху мотоциклетистите. Главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП съобщи, че поводът за акцията е високият процент загинали през последните десетина дни. По думите му от 25 април до днес, при пътнотранспортни произшествия с […]