19 филма участват в 40-то издание на фестивала „Златна роза“

MadeInVarna
19 филма участват в 40-то издание на фестивала „Златна роза“

14 пълнометражни и 5 късометражни филма, подкрепени от Националния филмов център, ще вземат участие в 40-то издание на фестивала за българско игрално кино „Златна роза“. Събитието се открива днес – 23 септември от 19 ч. във Фестивалния и конгресен център с филма „Как се научих да летя“, копродукция на Сърбия, Хърватия, България и Словения. Фестивалът, който ще продължи до 29-ти септември, се реализира с подкрепата на фонд “Култура” към Община Варна.

 

Организаторите предлагат силна селекция от филми на български творци и копродукции с българско участие, изложба, посветена на популярни актьори, представяния на книги, кръгли маси и дискусии, концерти, партита, срещи с любими звезди. В допълнителната селекция „Открити хоризонти“ ще участват най-новите български филми, подбрани от селекционна комисия в състав: Ивайло Пенчев, Людмила Дякова и Христо Христозов.

 

Повече информация на адрес: https://zlatnaroza.bg/


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Десетки варненци се включиха в Европейския ден без автомобили

Десетки варненци и гости на града се включиха в Европейския ден без автомобили – една инициатива на Европейската комисия, която Община Варна подкрепя ежегодно. Организатори на събитията са сдружение „Таляна“ и Пространствата на Варна (Varna spaces), със съдействието на общинския фонд “Култура” и националния фонд „Култура“. Базар, занимания с деца, […]