210 служители на СДВР получиха днес първа доза противовирусна ваксина

MadeInVarna
210 служители на СДВР получиха днес първа доза противовирусна ваксина

От тази сутрин започна ваксинирането на служителите на МВР срещу COVID-19.  Процесът на имунизация е организиран от Медицинския институт на МВР и  стартира след получаването на 3000 дози противовирусна ваксина. На етапа са ангажирани три медицински екипа на болницата, които в рамките на няколко часа днес поставиха първата доза ваксина на 210 служители на СДВР, заявили своето желание в прогнозно изготвените списъци за имунизация.
В Медицинския институт на МВР е създадена предварителна организация и е изготвен план, според който освен в столицата мобилни екипи ще започнат имунизация и на заявилите желание за ваксиниране служители от областните дирекции в страната.
Служителите на МВР попадат във Фаза 3 на Националния ваксинационен план като служители в сектори с жизнено важни функции за поддържане на обществото.  С приоритет ваксини ще бъдат поставени на служителите, които работят на първа линия.  Предвижда се периодично актуализиране на списъците, тъй като се очаква динамика в броя на желаещите.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Мартин Паскалев донесе победата на "Спартак" в контрола

ФК “Спартак” Варна победи ОФК “Несебър” с 1-0 в контрола, играна на Градския стадион в Обзор. Единственото попадение в срещата реализира Мартин Паскалев. До сега в контролите спартаклии имаха две загуби с 1:2 от “Черноморец” Бургас и “Струмска слава”, както и победа в спаринг с юношеската формация на “соколите”.