25-годишен мъж отива на съд за кражба и 23 плащания с чужда дебитна карта

MadeInVarna
25-годишен мъж отива на съд за кражба и 23 плащания с чужда дебитна карта

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишния Кристиян Т. за кражба на портфейл /по член 194, ал. 1 от НК/ и за 23 плащания с чужда дебитна карта – престъпление по член 249, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние.

На 24 януари 2019 г. подсъдимият се отбил за кратко в дома на свой приятел в кв. „Аспарухово“ във Варна, където гостувало още един младеж. По време на пребиваването забелязал, че на масата има портфейл. След като домакинът и неговият гост заспали, Кристиян се върнал отново, за да вземе портфейла. Веднага отишъл на бензиностанция в квартала и платил с чуждата банкова карта покупка за 5 лева. Същия ден подсъдимият използвал още девет пъти картата.

След това наблюдавал кой зарежда на бензиностанцията гориво за сума до 25 лева, колкото бил еднократният лимит за безконтактно плащане с карта, и предлагал да плати с карта зареждането, а шофьорът да му даде парите в брой.

Така успял на различни бензиностанции за времето от 24 януари до 25 януари да извърши 23 плащания с открадната карта на стойност 362 лева.  След като занулил наличността, Кристиян помолил свой познат да върне портфейла на собственика му. От него липсвали само наличните 15 лева в брой.  Малко по-късно потърпевшият установил, че в картата му липсват средства.

В хода на досъдебното производство Кристиян Т. признал вината си и изразил съжаление за стореното. Възстановил и сумата, с която ощетил потърпевшия.

Предстои делото срещу 25-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Полицията задържа мъж, стрелял с газов пистолет пред хипермаркет във Възраждане

На 24.06. т.г., около 20:30 часа, в ж.к. «Възраждане», на паркинга на магазин от голяма верига магазини за хранителни и битови стоки, е задържан 40-годишен мъж от Варна, известен на органите на реда и осъждан. Същият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в стрелба с газов […]