279 души са прегледани в ковид зоните във Варна за две седмици

MadeInVarna
279 души са прегледани в ковид зоните във Варна за две седмици

279 души са прегледани в ковид зоните, изградени в общинските ДКЦ-та във Варна в периода от 20-ти декември до 2-ри януари, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

 

В ДКЦ I „Света Клементина“ са извършени 87 прегледа, направени 69 антигенни теста, от които 18 положителни. След насочване от личните лекари, в сектор „Образна диагностика“ са направени 119 рентгенови снимки и са установени 13 пневмонии.

 

В ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ – Аспарухово“ са  преминали 86 души за преглед, направени са 57 теста, от които 12 положителни. Насочени са 22 лица за рентгенография на бял дроб, установени са 5 пневмонии. Извършени са 13 лабораторни изследвания, четири лица са насочени за хоспитализация.

 

93 лица с грипоподобни оплаквания са прегледани в ДКЦ III във Варна. Направени са 93 броя бързи антигенни тестове, от които 29 са положителни. След насочване от личните лекари в сектор „Образна диагностика“ са направени 103 рентгенографии на бял дроб и са установени 59 пневмонии.

 

ДКЦ V „Света Екатерина“ ЕООД са преминали 31 души за преглед, направени са 11 антигенни теста, от които 5 са положителни. Направени са 15 рентгенови снимки и 12 кръвни изследвания.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна отбеляза 174 години от рождението на Ботев

174 години от рождението на големия поет и революционер Христо Ботев бяха отбелязани днес във Варна. Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени пред паметника на възрожденеца в Морската градина от кмета Иван Портних, областният управител Марио Смърков, командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, директорът на МВР – […]