289 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та

MadeInVarna
289 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та

289 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та през миналата седмица, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

Най-много – 176 лица с грипоподобни оплаквания, са посетили ДКЦ III. Направени са им антигенни тестове, от които 87 са дали положителен резултат. 25 човека са насочени за рентгенография на бял дроб, като при 18 от тях е установена пневмония.

В ковид зоната в ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспарухово са преминали 132 лица за преглед, направени са 112 теста, от които 49 са се оказали положителни. 36 души са насочени за рентгенография на бял дроб и един – за хоспитализация.

В ДКЦ V „Света Екатерина“ са преминали 25 човека, направени са 7 антигенни теста, от които няма положителни. Направени са 24 рентгенови снимки и 2 кръвни изследвания.

В ДКЦ I „Света Клементина“ са извършени 32 прегледа и 27 рентгенографии на бял дроб.

В ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ са преминали 24 лица. Направени са им тестове, от които 4 са се оказали положителни. Консултирани по телефона са приблизително 75 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Планетариумът в Морско училище навърши 36 години

На 12 април международният ден на авиацията и космонавтиката преди 36 години е открит Планетариумът на Висшето военно морско училище. Това е най-големият планетариум не само в България, но и в региона. От една година към Планетариума работи и Морска астрономическа обсерватория. По този начин Висшето военно морско училище разполага […]