381 лица са прегледани в ковид зоните в ДКЦ-та

MadeInVarna
381 лица са прегледани в ковид зоните в ДКЦ-та

381 лица са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та във Варна в периода 22.03-28.03.2021 г., съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

В ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспарухово са преминали 135 души, направени са 118 теста, от които 59 положителни. Насочени са 37 човека за рентгенография на бял дроб, а един е насочен за хоспитализация.

В ковид кабинета в ДКЦ III са прегледани 176 лица с грипоподобни оплаквания, направени са 178 броя бързи антигенни тестове, от които 96 са с отрицателни и 82 с положителен резултат. Насочени са 21 лица за рентгенография на бял дроб, от които на 14 е установена пневмония.

В ДКЦ I „Света Клементина“ са извършени 28 прегледа, при направените антигенни теста, 13 са положителни. От 29 рентгенографии на бял дроб, са установени 11 лица с пневмония.

В кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ са преминали 32 лица за преглед, направени са 28 рентгенови снимки и 2 кръвни изследвания.

10 души са посетили ковид зоната в ДКЦ „Чайка“. Консултирани по телефона са приблизително 45 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Републиканци за България: Време е във властта да има можещи и смели хора

„Да. Искаме да подкрепим нови лица, млади хора с друга енергия, друга визия и други възможности. Време е във властта да има можещи и смели хора. Кажете повече.” Това бе масова реплика, която можеше да се чуе пред мобилния информационен пункт на ПП “Републиканци за България” в Казанлък през почивните […]