40 дръвчета от вида „Червен дъб“ бяха залесени в сливенското село Самуилово

MadeInVarna
40 дръвчета от вида „Червен дъб“ бяха залесени в сливенското село Самуилово

Залесителна акция се проведе днес в сливенското село Самуилово. Засадени са 40 дръвчета от вида „Червен дъб“. Фиданките са залесени в района на стадиона, както и в парка на селото. Инициативата е на кмета на
Самуилово Красимир Кръстев. Дръвчетата са дарени от местен жител. В акцията се включиха народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по земеделието и храните Мария Белова, служители на Кметството и Читалището, както и жители на Самуилово.

„Не е клише максимата, че всеки трябва да засади поне едно дърво в живота си. Ние даваме своя принос с малка стъпка и ще продължим с такива акции в Сливен и в други населени места на общината. Нека заедно създаваме зелено бъдеще за децата ни”, каза Мария Белова.

„Природата е наша майка и от нея ние черпим необходимите ресурси за живот. Без природата, животът е немислим! Затова трябва да я пазим и да се грижим за нея. Тя ни дава живот, помага за оцеляването ни и ние трябва да ѝ се отблагодарим, като я опазваме и облагородяваме. Горите на България са част от националното богатство, за което трябва да се грижим и да ценим много. Благодаря на хората, отзовали се и участвали в засаждането на дръвчетата. Ще продължим с такива инициативи и в следващите месеци”, каза Красимир Кръстев.

Акцията е трябвало да се осъществи още през есента, но извънредното положение с COVID-19 е отложило събитието.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Тодор Балабанов: Да не забравяме откога тръгна застрояването в Морската градина и в Златните

За тези, които много „милеят” за Морската градина, да припомним откога и откъде тръгна застрояването както в нея, така и в така наречения курортен комплекс Златни пясъци ! Това каза в предаването „Позиция” на радио Варна председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов във връзка с искането на Демократична България общината […]