415 свободни места за първокласници са обявени на второ класиране

MadeInVarna
415 свободни места за първокласници са обявени на второ класиране

415 са свободните места за първокласници, обявени на второ класиране в общинските училища, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Електронната система за прием е активна за подаване на ново заявление или за редактиране на заявление на некласирано дете от 10:00 часа на 19 юни до 23:59 часа на 22 юни.

 

 

 

Свободните места, разпределени по райони, са следните: 76 – в район „Аспарухово“, 45 – в район „Владислав Варненчик“, 70 – в район „Младост“, 72 – в район „Одесос“, 141 – в район „Приморски“ и общо 11 свободни места в селата – с. Каменар – 7 места, с. Константиново – 4 места.

 

 

 

Две от училищата в най-натоварения район „Приморски“ обявяват допълнителен прием с цяла паралелка – в ОУ „Ангел Кънчев“ и в ОУ „Васил Друмев“. Една паралелка обявява и ОУ „Константин Арабаджиев“ в район „Одесос“.

 

 

 

Подробна информация за брой обявени свободни места за всяко училище е публикувана на сайта за електронен прием https://school.uslugi.io/


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна и Кейптаун проведоха двустранна работна среща

Двустранна работна онлайн среща проведоха представители на Варна и Кейптаун (Република Южна Африка), които са в партньорски отношения от 2012 година. Основна тема на разговорите бе развитието на туризма в контекста на пандемията с COVID-19, както и поетапното възстановяване на сектора. Соня Георгиева, директор на дирекция „Туризъм“, представи готовността на Варна за посрещане на […]