43% от българите са имали досег с коронавируса, обяви здравният министър

MadeInVarna
43% от българите са имали досег с коронавируса, обяви здравният министър

Около 43% от населението на България се е срещало с коронавируса. Това показва национално изследване на една от големите вериги лаборатории у нас. Обработени са над 2600 проби от 38 населени места, обяви на брифинг здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

Той представи презентация на частна лаборатория, която направила собствено проучване в опит да установи колко точно българи са се заразили с Covid-19.

Пазарджик оглавява класацията с 62%, следван от Ямбол (56%). Една трета от живеещите в София имат антитела от естествена среща с вируса, обясни собственикът на лабораторията д-р Недялко Калъчев.

Има хора, които са ваксинирани, но не образуват антитела. Това се случва рядко при определени групи пациенти, които развиват нисък имунен отговор, допълни той.

Здравният министър добави, че ще се изгради информационна система за всички хоспитализирани, ваксинирани и преболедували.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Адвокати тръгват из Варненско, безплатно ще решават семейни проблеми

Жители на Област Варна с ниски доходи ще имат възможност да получат безплатна правна помощ на място в населените места, в които живеят. Консултациите се предоставят от мобилни екипи, включващи адвокат и ромски медиатор, съобщават от Областния информационен център-Варна. Те се извършват по проект на Националното бюро за правна помощ, […]