456 лица са прегледани в ковид зоните във Варна за две седмици

MadeInVarna
456 лица са прегледани в ковид зоните във Варна за две седмици

456 лица са прегледани в ковид зоните в диагностично-консултативните центрове (ДКЦ) във Варна за две седмици за периода от 22-ри ноември до 5-ти декември, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

 

В ДКЦ I „Света Клементина“ са извършени 153 прегледа, направени 135 антигенни теста, от които 26 положителни. В сектор „Образна диагностика“ са направени 452 рентгенови снимки и са установени 52 пневмонии и 89 перибронхитни изменения.

 

ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспарухово са прегледани 143 лица, направени са 93 теста, от които 33 положителни. 35 души са насочени за рентгенография на бял дроб, установени са 15 пневмонии. Осем лица са насочени за хоспитализация.

 

ДКЦ III „Варна“ са прегледани 121 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са 178 броя бързи антигенни тестове, от които 28 са положителни. След насочване от личните лекари, в сектор „Образна диагностика“ са направени 269 рентгенографии на бял дроб и са установени 145 пневмонии.

 

ДКЦ V „Света Екатерина“ ЕООД са прегледани 39 лица, направени са 21 антигенни теста, от които 3 са положителни. Направени са 12 рентгенови снимки и 7 кръвни изследвания. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Готови са техническия паспорт и енергийното обследване на къщата на Антон Новак в Морската градина

Готов е техническият паспорт и е извършено енергийното обследване на къщата на създателя на Морската градина във Варна Антон Новак. Това са част от стъпките, предприети от общинската администрация за реконструкция и основен ремонт на сградата, съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна. С техническият паспорт са […]