6 медала и грамота спечелиха отборите ни по лингвистика от 18-ата Международна олимпиада

MadeInVarna
6 медала и грамота спечелиха отборите ни по лингвистика от 18-ата Международна олимпиада
Снимки: http://olympicbg.org

След като през изминалата година такова състезание липсваше от календара, то тази година Международната олимпиада по лингвистика все пак се проведе, макар и онлайн. 18-ото поредно издание на Международната олимпиада (19-23 юли 2021 г.) бе с виртуален домакин град Вентспилс, Латвия, а нашите състезатели се състезаваха присъствено на място в Националния център за повишаване квалификацията на учителите в Банкя.

Страната ни е инициатор на МОЛ, и ежегодно не само изпраща по осем български участници, но и вече традиционо постига забележителни резултати. Тази година това са 6 медала – 2 сребърни и 4 бронзови, както и 1 почетна грамота!

Ето и как са разпределени отличията в двата национални отбора и техните носители:

Отбор 1:

  • Александър Димитров, 10 клас, МГ Варна – сребърен медал
  • Ивайло Димитров, 12 клас, МГ Варна – бронзов медал
  • Михаела Колева, 12 клас, МГ Русе – бронзов медал
  • Атанас Бунтов, 11 клас, МГ Пловдив

Отбор 2:

  • Александра Найденова, 11 клас, ГПЧЕ Перник – сребърен медал
  • Василена Лазарова, 12 клас, СМГ – бронзов медал
  • Деяна Шевченко, 11 клас, ПГ „Константин Фотинов”, Самоков – бронзов медал
  • Дарена Георгиева, 11 клас, ПМГ Хасково – почетна грамота

Ръководители отборите на IOL’21 са инж. Александър Велинов и Росица Русева (МГ Варна).

Припомняме, че през 2020 Организационният комитет на Международната олимпиада по лингвистика избра състезанието да не се проведе, а през 2019 г. на 17-ата МОЛ в Южна Корея, българските състезатели спечелиха 2 златни, 2 сребърни, 2 бронзови медала и 1 почетна грамота.

МОЛ се провежда ежегодно от 2003 г. насам, като първата олимпиада е инициирана от България и е проведена в Боровец. Към 2021 г. (включително) българските участници са донесли на страната ни общо 74 медала – 19 златни, 22 сребърни и 33 бронзови.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна ще чества 143 години от Освобождението на града

Снимки: http://olympicbg.orgПо повод 143 години от Освобождението на Варна, на 27.07.2021 г. (вторник) от 10 ч. до 12 ч. ще бъдат положат венци пред паметника на руските войни в двора на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“. Във връзка с извънредната епидемиологична обстановка и въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки, […]