775 пациенти са преминали през спешните центрове в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна в периода 3-9 май

MadeInVarna
775 пациенти са преминали през спешните центрове в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна в периода 3-9 май

В УМБАЛ „Света Марина” към момента на територията на 12 Ковид отделения са разкрити 313 легла за пациенти с доказан КОВИД или съмнителни такива (включително и за лица до 18 годишна възраст), от които 59 за интензивно лечение на пациенти с КОВИД. За периода 3-9 май през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина” са преминали 775 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен КОВИД– 199.

 

Преминали пациенти през Covid структурите за периода са 292, от които 36 са от други области. През интензивни отделения преминалите са 53. Излекувани през изминалата седмица са 105, а починали – 37. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

 

Ръководството на болницата ежеседмично ще уведомява населението на Варна и областта за реалната ситуация в лечебното заведение.

 

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА УМБАЛ „СВЕТА МАРИНА” ЕАД-ВАРНА


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Черно море изпусна да победи Царско село (ВИДЕО)

Черно море изпусна да победи Царско село в мач от 28-ия кръг на efbet Лига. “Моряците” завършиха 3:3 със своя съперник на стадион “Тича” във Варна, след като на почивката водеха с 3:1.   Черно море откри резултата още с първата си опасност пред вратата на Царско село. Панайотов получи […]