63 украински граждани са прегледани в общинските ДКЦ-та за една седмица

MadeInVarna
63 украински граждани са прегледани в общинските ДКЦ-та за една седмица

63 украински граждани са прегледани в общинските Диагностично-консултативни центрове във Варна за една седмица в периода от 21-ви до 27-ми март, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

 

В ДКЦ 1 „Св. Клементина“ са преминали 7 души – шест възрастни и едно дете, като на три от лицата е извършен преглед от ендокринолог, а останалите са били приети от невролог, специалист вътрешни болести и педиатър. В ДКЦ 2 „Св. Иван Рилски“ е прегледан един украински гражданин, на когото е направена рентгенография на бял дроб. В ДКЦ 3 – Варна са извършени прегледи на две лица от кардиолог и офталмолог. В ДКЦ 4 са  извършени консултативни прегледи от специалисти на 33 души. В ДКЦ 5 „Св. Екатерина“ са обслужени 10 украински граждани в терапевтичен кабинет, извършени са 8 антигенни теста, всички са отрицателни. В ДКЦ „Чайка“ са прегледани 8 души, назначени са им изследвания и са им дадени предписания. Потърсилите помощ пациенти са с различни оплаквания и заболявания. 12 души, от които 5 деца, са прегледани в Дентален център I, посочват още от дирекцията.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Украйна иска да се преименува варненската улица „Македония” заради руското консулство

Подкрепете Украйна, като промените адресите на руското посолство и консулства на улица „Украйна“. Този апел насочва от формалната си страница във фейсбук Посолството на Украйна в България. Днес, 29 март, жителите на България са призовани да подпишат петиция за преименуване на улици, на които се намират руското посолство и консулства […]