70 състезатели ще участват в параолимпийския турнир „Варна“

MadeInVarna
70 състезатели ще участват в параолимпийския турнир „Варна“

Около 70 състезатели ще участват в паралимпийския турнир “Варна 2021” за хора с увреждания, който ще се проведе от 3-ти до 6-ти юли в морския град. Тази година в програмата на състезанието са включени три вида спорт: шоудаун, шахмат и тенис на маса. Организатор на събитието е спортен клуб за интеграция „Атлет“ към Специалното училище за ученици с нарушено зрение “Проф. Д-р Иван Шишманов“, съвместно с Община Варна, Българската параолимпийска асоциация, както и с подкрепата на спортни клубове за хора с увреждания.

 

 

 

Турнирът по тенис на маса ще се проведе в НСБ „Спортпалас“ на 3-ти и 4-ти юли. В него ще вземат участие състезатели от София, Пловдив, Севлиево, Сливен, Русе, Ямбол, Бургас, Кюстендил, Шумен, Дългопол и Варна. Техническа конференция е насрочена за 2-ти юли от 18 ч. в „Спортпалас“. Награждаване на победителите е на 3 юли от 17.30 часа.

 

 

 

Турнирите по шахмат и шоудаун ще се проведат в дома за слепи „Успех“. На 3-ти и 4-ти юли от 10 ч. до 17 ч. са срещите по шахмат, а на 5 и 6 юли в същите часове – по шоудаун.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Правописен маратон "Бъди грамотен" ще се проведе във Варна

Варна за осми път ще бъде домакин на правописния маратон “Бъди грамотен”. Събитието ще се проведе на 5-ти юли, понеделник, от 16 ч. до 19 ч. на входа на Морската градина. Всички желаещи могат да проверят своя правопис и да получат безплатна консултация по български език. Подготвени са тестове за […]