7 проектни предложения са подадени по Националната програма за достъпна жилищна среда във Варна

MadeInVarna
7 проектни предложения са подадени по Националната програма за достъпна жилищна среда във Варна

Седем проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност са подадени от Варна – по два в районите „Приморски“, “Младост“ и „Владислав Варненчик“ и едно – в район „Одесос“ , съобщиха от Дирекция „Социални дейности“ към Община Варна. Проектите дават възможност за изграждане на рампи или монтиране на съоръжение, позволяващи на хората с увреждания безпрепятствено и лесно да влязат във входовете на жилищните блокове и преодоляване на стълбището до асансьорите.

Експертите от дирекцията са консултирани общо 12 предложения, като 5 от тях трябва да да уточнят технически възможности и мерки за осигуряване на достъпност. На кметовете на райони са възложени функциите по координиране на изпълнение на Компонент 1 „Достъпна жилищна среда“ от Националната програма. Предприети са действия за възстановяване на средствата, в размер до 1 500 лв., които кандидатите са заплатили за изготвените на технически проекти. Дирекция „Социални дейности“, съвместно с районните администрации, продължава с огледите на място и консултациите на лица, които отговарят на условията на програмата, с цел изработване на технически проекти, които да бъдат финансирани със средства от общинския бюджет, в рамките на одобрената от местния парламент субсидия и бъдат подадени за оценяване при обявяването на следваща кампания на МТСП, съобщават от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна.

Следваща Новина

Четвърто издание на международния турнир по плуване Black Sea Cup

По-рано световната плувна централа FINA одобри престижния международен турнир за квалификация за световното първенство във Фукуока, Япония през 2022 г. „Това е чудесна новина и, разбира се, атестат за високото ниво и качество на турнира! Приляга му да бъде официално състезание от календара на FINA! Щастлив съм за това признание […]