90 художници представят творби в галериите във Варна

MadeInVarna
90 художници представят творби в галериите във Варна

90 художници от 8 държави ще представят творби в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” и в още 9 галерии във Варна в дните от 22-ри юни до 2-ри август. Предвидено е да участват 88 утвърдени български художници от различни поколения и чуждестранни автори от  Германия, Франция, Нидерландия, САЩ, Сърбия, Румъния, Турция.
В ГХГ “Борис Георгиев” ще бъде представена мащабна ретроспективна изложба на Милко Божков – живопис, графика и рисунка. Ще бъде разположена и експозиция на други 68 художници с произведения в областта на живописта, скулптурата, художествените обекти, фотографията, художествените инсталации, видеоарта и концептуалното изкуство.

Изложби ще има и в експозиционна зала “Ателие Георги Велчев” към художествен музей „Георги Велчев“ (филиал на ГХГ-Варна), галерия 8, галерия “A&G Art Meeting”, галерия “ЮКА”, галерия “Тереза Зиковска”, галерия “САБ”, галерия “Папийон”, галерия “Ларго”, пространство за култура “ReBonkers”.

Изложбите са част от десетото издание на фестивала  “Август в изкуството”, замислен като мащабно представяне на съвременните процеси във визуалните изкуства. След 8-годишно прекъсване фестивалът ще се проведе с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Организират състезание между водни спасители

Състезание между водни спасители се проведе на 17-ти юни от 15 ч. в басейн на комплекс „Aquahouse thermal & beach” в КК „Св. Св. Константин и Елена”, организиран от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Събитието се провежда за работещите на плажове и басейни в цялата страна и има за цел […]