91 души са прегледани в ковид зоните в ДКЦ-та за седмица

MadeInVarna
91 души са прегледани в ковид зоните в ДКЦ-та за седмица

91 души са прегледани в ковид кабинетите в общинските ДКЦ-та във Варна през изминалата седмица. Само 9 от тях са с положителни резултати при направени антигенни тестове, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

 

В ковид зоната на ДКЦ I „Света Клементина“ през почивните дни 09.01 – 10.01.2021 г. са извършени 10 прегледа. На всички са направени антигенни тестове, от които един е положителен. На 1 лице е направена рентгенография и е установена пневмония.

 

За периода 04.01 – 08.01.2021 г. през ковид зоната на ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспарухово са преминали 28 души за преглед, направени са 27 теста, от които 2 положителни. Насочени за рентгенография на бял дроб са 7 човека.

 

За същия период през кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ са преминали 24 души за преглед, направени са 18 антигенни теста, които са били отрицателни. Направени са 7 рентгенови снимки и 1 кръвно изследване.

 

В ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ през изминалата седмица са прегледани 9 човека, на които са направени тестове и няма положителни резултати. Консултирани по телефона са приблизително 60 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.

 

20 лица с грипоподобни оплаквания са прегледани в периода 05.01.2021 г. до 08.01.2021 г. в ковид кабинета при ДКЦ III – Варна. От направените тестове, само 6 лица са дали положителен резултат. От ковид кабинета са насочени 4 лица за рентгенография на бял дроб.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 900 заявления са подадени за прием в детските ясли

917 заявления са подадени до 14 ч. днес в системата за прием в самостоятелните детски ясли, която е активна от вчера 11-ти януари, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Електронната система е отворена целогодишно, с изключение на три дни преди обявяване на всяко класиране. Входящият номер на заявлението няма […]