Зам.-кметът Снежана Апостолова участва в официалната церемония за новата академична година в ИУ – Варна

MadeInVarna
Зам.-кметът Снежана Апостолова участва в официалната церемония за новата академична година в ИУ – Варна

Заместник-кметът Снежана Апостолова участва в официалната церемония за откриване на новата академична година в Икономически университет – Варна. Празничното събитие се проведе днес в Аулата на висшето заведение, където ръководството, преподаватели, бивши и настоящи студенти и гости на университета приветстваха новопостъпилите първокурсници и им пожелаха на добър час. 

Апостолова приветства присъстващите със специален поздрав от името на кмета Благомир Коцев. В него се посочва, че Варна е част от глобалния свят и от континента, който е най-отдаден на науката – Европа. 

Градът ни има уникалната възможност да се състезава не просто с други градове, а с шампионите на света, добавяйки принос към растежа на човечеството. Пожелавам ви да продължавате да търсите отговори на въпроси, по които науката и човечеството още се лутат, да поставяте под съмнения границите на знанието и смело да минавате отвъд тях!, се казва още в поздравителния адрес на кмета Коцев към академичната и студентската общност в ИУ – Варна. 

Той благодари и за усилията за утвърждаването на Варна като град на високото академично образование в областта на икономическите науки. Вашата амбиция е мощен мотор за града, защото в състезанието на духа и свободните умове се раждат демокрацията, икономическият успех и прогресът, се посочва още в обръщението. 

Церемонията по официалното откриване на новата академична 2024/2025 г. завърши с празничен концерт на ученици от НУИ „Добри Христов“.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Диан Иванов: До края на 2024 г. половината от дейностите по тръбата под Варненското езеро ще са готови, вчера получихме първото плащане

До края на м. септември се очаква решението на КЗК за строежа на библиотеката след обжалването, заяви Иванов пред Дарик радио Зависи от Министерския съвет кога ще вземе решението за предоставянето обратно към нас на земята за Математическата гимназия Варна ще привлече още по-големи международни фестивални брандове, защото те носят […]