Имунизацията с Moderna в ход: Ваксинираха първите медици във ВМА

MadeInVarna
Имунизацията с Moderna в ход: Ваксинираха първите медици във ВМА
Десетки медици от ВМА бяха ваксинирани срещу SARS-CoV-2, съобразно получените в лечебното заведение бройки от ваксината на Moderna.
Близо 500 души от личния състав на ВМА вече са ваксинирани срещу SARS-CoV-2 с двете ваксини – на Pfizer и BioNTech и на Moderna. Всички бройки, които пристигат при нас, се усвоят на момента, отчете генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.
Той коментира, че се е ваксинирал пръв, за да увлече след себе си хората от колектива на ВМА: В Армията командващият трябва да бъде винаги отпред, не отзад. Второ, много хора вярват в това, което сме направили до момента. И трето, но не на последно място, е личната ми отговорност към мен и моето семейство.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варненската прокуратура ръководи досъдебно производство за откритите епруветки до контейнер за смет

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за биологичните отпадъци, установени на 13.01.2021 г. до контейнер за смет в централната част на града. Сред отпадъците имало и епруветки с кръв. Досъдебното производство е започнато на 14.01.2021 г. за престъпление по чл. 353б от НК – за управляване на опасни отпадъци […]