Национален фонд „Култура“ обяви сесия за творчески стипендии за млади музиканти

MadeInVarna
Национален фонд „Култура“ обяви сесия за творчески стипендии за млади музиканти

Национален фонд “Култура” обявява сесия по набиране на кандидати по програма „Творчески стипендии за подпомагане на млади и на изтъкнати творци (артисти – изпълнители) в областта на поп, рок и джаз музиката“. Срокът за кандидатстване е от 17.03.2021 г. до 29.03.2021 г. чрез онлайн системата за кандидатстване на НФ „Култура“ на  www.ncf.bg. Необходима е регистрация като физическо лице в електронната система за онлайн кандидатстване.

Основната цел на програмата е да осигури финансова подкрепа на български творци и артисти в областта на поп, рок и джаз музиката, упражняващи своята професия на свободна практика, и пряко засегнати от въведените противоепидемични мерки. Чрез програмата ще се позволи подпомагане на широк кръг музиканти да продължат работата си, както и осигуряване на условия за създаване на творчески продукти.

Общият бюджет на програмата е 4 267 250 лева, а творческа стипендия за едно лице – в размер на 4 267, 25 лева. Сумата ще бъде плащана след начисляване и удържане на законоустановените данъци и задължителни осигурителни вноски.

Повече информация: https://programs.ncf.bg/bg/programi


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Демократична България: Управляващите да кажат кой стои зад концесионера на летище София

Ивайло Мирчев, водач на листата на Демократична България в Бургас и кандидат за депутат и от столичния 24 МИР, припомни, че за концесионер на летище София е предпочетен третият класиран кандидат и само от това българската държава вече е с 300 млн. лева пропуснати ползи. Като аргумент е посочено, че […]