Антималарийно лекарство има положителен ефект при пациенти с COVID-19

MadeInVarna
Антималарийно лекарство има положителен ефект при пациенти с COVID-19

Националният консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров алармира за положителния ефект на антималарийното лекарство „Хлороквин“ при лечението на болни от COVID-19. Професор Петров цитира изследвания за медикамента от Китай и Франция, според които класическото антималарийно средство „Хлороквин“ оказва намаляващ ефект върху силата на симптомите и скъсява периода за реконверсенция при инфекция с коронавирус.

В следствие на изнесените данни, разпоредих на министъра на здравеопазването да се вземат всички необходими мерки във връзка с осигуряването на достатъчни количества на медикаменти на хининова основа за българските граждани, обясни премиерът Борисов. Министър Ананиев незабавно издаде заповед за забрана на износа на лекарства на хининова основа. В контакт сме с българските фармацевтични производители и те имат готовност да започнат производството на медикаменти на хининова основа.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

20-годишен младеж счупи предпазните стъкла на археологическите обекти край Шишковата градинка

На 18.03. т.г., около 00:20 часа, е получен сигнал за това, че неизвестно лице е счупило капаци, предпазващи археологически разкопки, намиращи се на пл. «Екзарх Йосиф». След проведени незабавни действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е М.П. (20 г.) от Варна. По случая е образувано […]