Антон Хикимян става шеф на новините в bTV

MadeInVarna
Антон Хикимян става шеф на новините в bTV

Антон Хекимян е новият шеф на новините, актуалните предавания и спорта в “Би Ти Ви Медия груп”. Венелин Петков, който досега беше на високия пост, е отстранен от днес.

Отстранена е и програмната директорка на телевизията Маргарита Александрова, като шеф на дирекция “Програма” става Христо Хаджитанев, пише вестник 24 часа.

Решението е на новия главен изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак, който ръководи телевизията от седмица, съобщиха от медията. От октомври Би Ти Ви е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер и неговия фонд PPF.

Антон Хекимян ще води сутрешния блок на Би Ти Ви още няколко дни или седмици, докато си избере заместник. Тъй като няма мениджърски опит, Мартин Швехлак ще работи тясно с него и ще го обучава в началото. Самият Швехлак е бил шеф на новините в чешката ТВ Нова дълго време.

“PPF е решена да вложи значителни инвестиции в нова програма и съдържание, но има нужда от увереност, че целият мениджърски екип ще приеме планираните промени и ще работи за изпълнението на бизнес целите”, каза по повод смените Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на СМЕ България.

“През 2020 година Би Ти Ви трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция, като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно тв развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, обяснява Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на “Би Ти Ви Медия груп”.

Нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайма, разнообразно програмиране и модерно съдържание – това ще са иновациите в програмата на Би Ти Ви през 2021 г. по думите на новия програмен директор Христо Хаджитанев. Според официалното съобщение на Би Ти Ви той заема новия пост заради богатия си опит и експертиза в тв съдържанието, проучванията, консултантската дейност и управлението на тв проекти и екипи.

Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак заради огромния му принос към успеха на нюзрума на bTV, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини. „Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на Би Ти Ви, за да привлека още повече зрители пред екрана на телевизията”, казва Хекимян по повод на новия си пост.

Решение на ръководството на “Би Ти Ви медия груп” е да смени мениджмънта в медията с вътрешни хора, а не да търси специалисти извън bTV. Същевременно Мартин Швехлак благодари на Маргарита Александрова и Венелин Петков за всеотдайността и професионализма им.

Следваща Новина

193 пациенти са прегледани в ковид кабинетите през миналата седмица

193-ма пациенти са прегледани в ковид кабинетите в ДКЦ-ата през миналата седмица, съобщават от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна.   В ковид зоната на ДКЦ I „Света Клементина“ през почивните дни (19.12 – 20.12.2020 г.) са извършени 51 прегледа. Направени са 20 антигенни теста, от които 9 са положителни. На […]