Арестуваха трима мъже в квартира, единият бил в полицейска униформа

MadeInVarna
Арестуваха трима мъже в квартира, единият бил в полицейска униформа
След проведени оперативно – издирвателни действия, при специализирана полицейска операция, на 29.01.2021 г., около 16:00 ч. , в квартира във Варна са задържани три лица. Установено е, че същите са извършители на взломна кражба от апартамент в гр. Девня, при която са откраднати множество домакински уреди и инструменти – хладилник, пералня, готварска печка и др.
Заподозрени за извършители на деянието са: 42-годишен мъж от Варна, осъждан и познат на МВР, който с постановление на прокурор е задържан за срок до 72 ч., 23-годишен мъж от Варна, осъждан и познат на МВР и непълнолетен, 17-годишен младеж. При задържането на лицата, 42-годишния мъж е бил облечен в полицейска униформа, а при процесуално-следствените действия е намерено и иззето бутафорно оръжие. Има данни, че е подготвяно извършването на друго,по-тежко престъпление.
По случая се води досъдебно производство под надзора на прокурор от ТО- Девня при РП Варна, работата по случая продължава.

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Задържаха мъж с три пакетчета марихуана в "Кайсиева градина"

На 28. 01.2021 г., около 21:30 ч. до бл. 227 в жк „Вл. Варненчик“ е извършена полицейска проверка на 34-годишен мъж от Варна, известен на МВР, който доброволно предава 3 пакетчета, съдържащи суха тревиста маса със специфична миризма. Лицето е задържано за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, […]