Асоциация „Да съхраним жената“ събра приятели на концерт

MadeInVarna
Асоциация „Да съхраним жената“ събра приятели на концерт

Кметът на Варна Иван Портних поздрави екипа на Асоциация “Да съхраним жената” по случай 25-та годишнина от създаването на организацията. Концертът на сцена „Раковина“ в Морската градина бе част от поредицата събития, с които неправителствената организация чества своя празник. “Бъдете здрави, все така енергични и вдъхновени! Благодаря на целия екип за всеотдайността, с която работите за приобщаването и социалното благополучие на децата, на жените и на хората в неравностойно положение“, каза кметът. Председателят на Асоциацията Йорданка Ненчева заяви, че с дейността си организацията доказва, че активният социален живот води към дълголетие. Гост на тържеството бе и Таня Василева, директор на дирекция “Социални дейности” в Община Варна. 

Концертът на сцена “Раковина” събра много почитатели на старата градска песен и народната музика. В програмата се включиха вокална група “Мелодии на зрелостта” с музикален ръководител Стоян Гамолов, фолклорен състав “Импулс”, с ръководител Мария Славова, които преди ден се върнаха със златно отличие на фестивал в Свищов,  драматичен състав, с ръководител Евгения Коларова, както и съставът за народни танци с ръководител Янка Петрова. 

Асоциация “Да съхраним жената” е създадена през 1997 г. като организация с нестопанска цел в обществена полза. Член е на Обществения съвет за социална рехабилитация и интеграция, в който участват неправителствени организации, работещи в подкрепа на хората с увреждания и техните семейства. Асоциацията е част от Обществения съвет за равнопоставеност между жените и мъжете. Тя успешно си партнира с Община Варна в изпълнение на проекти от Социалната програма, в резултат на което към Асоциацията работят Център за социална рехабилитация и интеграция “Импулс”; Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания „Живот под дъгата“; Център за психологическа рехабилитация и превенция “Ръка за ръка”; Клуб на доброволеца и други.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вечерен крос с челници ще се проведе по повод Деня на Варна

Вечерен крос – шествие със светещи челници и гривни ще се проведе на 15-ти август от 21:30 часа, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Мястото на тръгване е Слънчевия часовник на входа на Морската градина. Нощното бягане ще протече по предварително подготвен маршрут по алеите в парка. Преди старта […]