България спечели 28 титли от Световното по кикбокс за кадети в Йезоло

MadeInVarna
България спечели 28 титли от Световното по кикбокс за кадети в Йезоло
Снимка: Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай

Българският национален отбор по кикбокс направи фурор в Италия като стана първи в комплексното класиране по медали на завършилото Световно първенство за кадети до 19 години в Йезоло.

Състезателите ни спечелиха рекордните 28 Световни титли в различните стилове и категории. Такъв успех се случва за първи път в 35 годишната история на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

Освен 28–те титли, България излъчи още 22-ма сребърни и 19 бронзови медалисти.

Така с общо 69 отличия страната ни стана първа сила в световния кикбокс за 2022 година.

С най-много титли ще се завърне Калина Бояджиева, която стана трикратна Световна шампионка в три стила на татами.

Призът за номер 1 при младежите бе връчен на българският кикбоксьор Пламен Божинов, който стана носител на две Световни титли и едно сребро също в леките стилове на татами.

При момичета старша възраст до 18 години България спечели отборната титла в състав Калина Бояджиева, Христина Андонова и Гергана Генчева.

Анна Минкова получи призът за Рефер номер 1 на ринг на специална церемония организирана от Световната федерация по кикбокс (WAKO) в Йезоло.

Фурорът на националите ни по кикбокс в Италия ще е трамплин за следващото им участие на международната сцена – Световното първенство за мъже и жени в Турция през месец ноември.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Район „Младост“ празнува на 12 октомври

Снимка: Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай На 12 октомври район „Младост“ ще отбележи своя празник. В 11 часа в храм „Свети пророк Илия“ ще бъде отслужен водосвет за здраве и благополучие на жителите на района. От 19 часа, в Grand Mall, етаж 2, ще се проведе мултимедийният спектакъл, […]