Българският алпинист Атанас Скатов: Палатката ни не устоя на ветровете, но ние не се предаваме!

MadeInVarna
Българският алпинист Атанас Скатов: Палатката ни не устоя на ветровете, но ние не се предаваме!
Българският алпинист Атанс Скатов съобщи за проблеми с палатката си на базовия лагер под К2:
“Не е нужно да си на върха на К2, за да усетиш суровата сила на природните стихии. За съжаление палатката ни не устоя на ветровете през последните няколко дни на базовия лагер, но ние все още не се предаваме. Дори свикнахме с температурите, достигащи -30 градуса всяка вечер. Вече спокойно може да живеем без отопление зимата в България.
Всеки един ден независимо слънчев или мрачен е уникален дар, носещ със себе си наземна красота, която не може да бъде описана с думи или заснета в кадър!”
Община Варна подкрепя Скатов в реализирането на проекта му за покоряване на хималайската корона – 14-те осемхилядника на планетата.
През 2019 год. той успя да изкачи четири осемхилядника, на които развя знамето на “Варна-Европейски град на спорта” и за неговите национални и световни постижения беше удостоен с “Почетен златен знак” на кмета на град Варна, а спортните журналисти го избраха за най-добър “Спортист на Варна” за 2019год.
Следваща Новина

В Североизточна България ще продължи да вали сняг

С умерен, в източните и планинските райони и силен северен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, малко по-високи по Южното Черноморие. Днес валежите ще отслабнат, след обяд в повечето райони ще спрат, но в Североизточна България ще продължи да вали […]