Библиотеката представя изложба по повод 100 г. от рождението на Станислав Лем

MadeInVarna
Библиотеката представя изложба по повод 100 г. от рождението на Станислав Лем

Регионална библиотека „Пенчо Славейков” във Варна представя пътуващата изложба „Бестиарият на Лем според Мроз”, посветена на годината на Станислав Лем и 100-годишнината от рождението на писателя. Събитието се организира и предоставя от Полския институт – София. 

Станислав Лем е един от най-известните полски писатели в света, а Даниел Мроз придава съвършена графична форма на героите от произведенията му. За повечето почитатели илюстрациите на Мроз и текстовете на Лем са се превърнали в едно неразделно цяло.

 

Експозицията показва еманципирани машини, старателно нарисувани от майстора на четката Мроз и съчетани с описанията им, открити в романите и разказите на майстора на словото Лем, съобщават от библиотеката.

 

Изложбата може да бъде видяна до 15.06.2022 г. основната сграда на библиотеката на адрес бул. Сливница No34.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Ето как Варна ще почете Ботев и героите на 2 юни

На 2 юни – Денят на Ботев и загиналите за национално освобождение на България, от 10 ч. на паметника на Христо Ботев в Морската градина ще се проведе общоградско поклонение, заупокойна молитва и полагане на венци и цветя. Организатор на събитието е дирекция „Култура и духовна развитие“ към Община Варна, […]