Благомир Коцев: Екипът на Онкоболницата посреща Световния ден на здравето в по-добри условия благодарение на Община Варна

MadeInVarna
Благомир Коцев: Екипът на Онкоболницата посреща Световния ден на здравето в по-добри условия благодарение на Община Варна

Радвам се, че екипът на Онкоболницата посреща Световния ден на здравето и професионалния празник на здравния работник в по-добри условия благодарение на Община Варна. Това заяви днес кметът Благомир Коцев по време на официалното откриване на обновения стационар на общинската Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (СБАЛОЗ) „Д-р Марко А. Марков“ в кв. „Аспарухово“. Болницата е единственото медицинско заведение за лечение на онкологични пациенти на територията на областите Варна и Добрич. 

Здравеопазването е един от най-важните стълбове на нашето общество и ние като екип полагаме все по-големи усилия, за да осигурим по-добра база и условия на труд в сектора, подчерта кметът Коцев. Той благодари на здравните работници за усилията и голямата отговорност към човешкия живот и ги увери, че Община Варна подкрепя развитието и напредъка на здравните грижи в града и на всички работещи в тази сфера. 

Борбата за общественото здраве няма мандати и изисква всекидневна грижа и усилия, от които никой не може да остане дистанциран, каза и управителят на общинската болница проф. Георги Кобаков. На откриването присъстваха още заместник-кметът по здравните въпроси Снежана Апостолова, лекари и персонала в лечебното заведение.

СБАЛОЗ „Д-р Марко А. Марков“ е с напълно обновено стационарно отделение, с нова регистратура и чакалня за пациентите. Монтирана е и специализирана платформа, която осигурява достъп на хората с увреждания. Изграден е и паркинг за автомобилите на посетителите на здравното заведение.

В надстройката на по-стария от двата блока на стационара е обособено пространство за планиране, обучение и отдих на лекарския екип. На втория етаж, над новата чакалня, са изградени лекарски кабинет, зала за обучение на специализанти, санитарни помещения и съблекалня. В непосредствена близост е и новоизградената VIP-стая за пациенти.

Инвестицията в надграждането и ремонта е на стойност 1 666 000 лева. От тях 1 441 000 лева са отпуснати с решение за финансиране от Общинския съвет във Варна. Разликата е обезпечена със собствени средства на здравното заведение. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започна пролетното косене във всички райони на Варна

Зелените площи ще бъдат обработени до края на месец май   Първото за годината косене на тревни площи започна във всички райони на Варна. Това показва справка от районните кметства в града. Според графика се очаква дейностите да приключат в края на месец май, като това зависи и от метеорологичните […]