Благомир Коцев: В 13:00 ч. свиквам антикризисния щаб в общината

MadeInVarna
Благомир Коцев: В 13:00 ч. свиквам антикризисния щаб в общината

Кметът на Варна Благомир Коцев свиква антикризисният щаб в 13:00 ч. днес в общината. На заседанието ще се докладва оперативната обстановка в града във връзка с бурята и снежните навявания и ще се вземе решение за учебните занятия във Варна за утре.

 

Екипи на снегопочистващите фирми обработват с луга и пясък улиците във Варна. Днес сутринта са били обработени невралгичните места – Аспаруховият мост, обръщачът на “Владислав Варненчик”, пътят за кв. “Виница”, както и основните пътни артерии. По данни на дежурните екипи, по пътя за Каменар се пътува с намалена видимост заради силния вятър и снега. Екипите остават в готовност за реакция.

 

Заместник-кметът Христо Иванов е докладвал на кмета Благомир Коцев, че в града градският транспорт се движи. Известни затруднения е имало около Летния театър, където вече работят екипи. Наводнени подлези има при хали „Шипка“ и бул. „Република“ под магазина „HomeMax“.

 

Общината е във връзка с екипите по поддръжка. Отводнено е пред ресторант „Камелия“, пред магазин „Технополис“ , ул. „Беласица“, кръстовището на бул. „Сливница“ с бул. „Васил Левски“ В момента се отводнява пред зеленчуковата борса. За отводняването са мобилизирани три машини на една от фирмите за поддръжка.

 

В район Аспарухово две машини са обработили пътища за с. Звездица, Боровец и Ракитника.

В район Приморски три машини обработват пътя за Виница, както и направленията Горна – Долна Трака и Виница – Св.Св. Константин и Елена.

В район Владиславово четири машини обработили основни пътни артерии. 

В район Младост осем машини обработват основните пътни артерии. Пътят до Каменар се поддържа и е проходим. Пътя за с. Въглен е с много ниска видимост и навявания. Ако продължават вятър и сняг, пътят вероятно ще се затвори, за да не влизат автомобили и да се стига до критични ситуации с бедстващи хора.

 

Във Варна има сигнали за бездомни хора, които имат нужда от помощ – изпратени са екипи на МВР, които да се погрижат за тях и да ги настанят в приют. Работата на екипите продължава.

 

Сигналите след 02:00 ч. тази нощ до дежурните в общината са за паднали дървета и клони върху улични платна и тротоари, пречупен стълб на уличното осветление, съборена от вятъра светофарна уредба и прекършена конструкция на билборд, висящи кабели вследствие на силните пориви на вятъра, носени от вятъра ламарини и строителни отпадъци и др. Изпратени са екипи още при подаването на сигналите.

 

Метеорологичната обстановка във Варна е сложна, но не критична. Снежната буря е придружена с навявания и много силен вятър от 15-17 метра в секунда.

 

По-рано днес бе затворен за движение на тежкотоварни автомобили и пътят Варна-Добрич. Община Варна призовава гражданите да се въздържат от излизане, освен в случаи на неотложна необходимост. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Благомир Коцев след антикризисния щаб: Утре децата във Варна са присъствено на училище. Ясли и градини ще работят

Няма проблеми за яслите, училищата и детските градини във Варна, произтичащи от влошената метеорологична обстановка. Училищата са в готовност да започнат присъствено учебния ден, няма да има онлайн-обучение, нито ваканция, защото ситуацията във Варна не е критична. Яслите и детските градини ще работят. Това стана ясно по време на заседанието […]