Благомир Коцев: Варна има потенциал да бъде център на иновациите

MadeInVarna
Благомир Коцев: Варна има потенциал да бъде център на иновациите

Кметът на Варна Благомир Коцев взе участие в откриването на европейския форум за технологии и иновации Innowave Summit, който започна днес в Двореца на културата и спорта в града. Събитието, което привлича над 5 000 български и международни участници, се провежда в дните 17 и 18 ноември.

 

„Изключително съм радостен, че това събитие се случва в първата седмица от моя мандат. Надявам се то да стане символ на едно ново начало за Варна“, каза Коцев в приветствието си към делегатите на форума.

 

Новият кмет на Варна подчерта, че освен туристически и морски град, Варна има огромен потенциал да бъде притегателен център за инвестиции и иновации. По думите му градът може да се открои като икономическото сърце на Северна България.

 

Коцев посочи, че работи в посока добро сътрудничество между бизнеса и общината, за да подобри условията за развитие на иновативния сектор в България. Според него обмяната на опит и идеи по време на форума ще допринесе за просперитета на града.

 

Innowave Summit беше открит от основателя на ежегодното събитие Димитър Василев, а видеообръщение направи и Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи.

 

По време на технологичната конференция се организират различни дискусионни панели на теми иновации, лидерство, дигитализация, изкуствен интелект и други. Участват 75 лектори и 120 изложители от 28 държави.

Входът на събитието е с билети.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 200 четвъртокласници премериха сили в спортния празник „Бързи и сръчни“

Над 200 деца от 17 варненски училища участваха в спортния празник „Бързи и сръчни“ – Есен 2023 за IV клас. Събитието се организира от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Състезанията, които включваха бягане между конуси, минаване под препятствие и шут с топка във врата, се проведоха с многофункционалната спортна зала […]