Благомир Коцев: Варна трябва да е пример за това как балканските градове могат да се развиват успешно

MadeInVarna
Благомир Коцев: Варна трябва да е пример за това как балканските градове могат да се развиват успешно

Варна трябва да се превърне в пример за това как балканските градове могат да се развиват успешно. Ние правим всичко възможно като община да работим за това – да доведем Европа тук. Прилагаме добри и успешни практики по пример на други европейски общини. Показваме прозрачно управление и ви уверявам, че така ще бъде и занапред. Това каза кметът на Варна Благомир Коцев по време на регионалната конференция „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, организирана от Българската телеграфна агенция в морската столица. 

Проектът се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия. Събитието откри генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев.   

Имаме запитване за побратимяване с град Охрид, Северна Македония, каза още кметът. Той подчерта, че това е изключителна възможност за сближаване не само между Варна и този град, но и между двете държави.

Сътрудничеството с Охрид, което вярвам ще се случи, ще ни даде възможност да покажем как европейските средства могат да бъдат полезни за развитието на регионите, допълни кметът на Варна. Той добави, че приветства усилията на всички балкански страни, които вървят по пътя на България и към своето бъдеще като членове на Европейския съюз.  

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът на Варна Благомир Коцев посрещна екипажа на кораба „Св. Св. Кирил и Методий“ при завръщането му от Антарктика

Кметът на Варна Благомир Коцев взе участие в церемонията по посрещането на първия български военен научноизследователски кораб “Св. св. Кирил и Методий” (НИК-421) при завръщането му от втората си експедиция до Антарктика. Корабът акостира точно в 11 часа днес на Морска гара след успешна мисия до остров Ливингстън. На българска […]