Борисов: Чуйте упрекът, болката и гневът на ген. Мутафчийски

MadeInVarna
Борисов: Чуйте упрекът, болката и гневът на ген. Мутафчийски
Борисов сподели във фейсбук видеообръщението на ген. Мутафчийски и призова хората да се вслушат в думите му:
“Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го – гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му. Осъзнайте отговорността му – неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата – това сме ние!
Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев. Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство.”

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Портних: Има една положителна проба във Варна, изпратена е за втори тест в София

Към 10.00 часа има първа положителна проба на заразен с коронавирус във Варна. Окончателните резултати ще станат ясни довечера. “Още веднъж: има една положителна проба във Варна, изпратена е за втори тест в София, ще Ви информираме своевременно за резултата. Спазвайте всички изисквания за безопасност!”, коментира кметът Иван Портних.