Борисов: Няма да се кандидатирам за президент

MadeInVarna
Борисов: Няма да се кандидатирам за президент

„Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти”, коментира още той

„Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието, и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!”. Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов. Той беше изписан от болницата тази сутрин.

„Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх”, посочи още той.

„Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента. Омразата, която днес ги обединява, обаче върши работа за кратко. След това е необходимо да покажат своя капацитет. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорни към държавата”, допълни Борисов.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Депутатите приеха промени в Изборния кодекс

От шестте предложение за промени в Изборния кодекс, депутатите в правната комисия в Народното събрание приеха само това на „Има такъв народ“.  Правна комисия прие изцяло въвеждане на машинен вот и отхвърли предложението за мажоритарно гласуване на ГЕРБ – СДС. Ще бъде създаден нов многомандатен изборен район – 32 МИР. […]