Борисов: Печелим парламентарни избори за пети пореден път

MadeInVarna
Борисов: Печелим парламентарни избори за пети пореден път

„Без втори, трети, пети и първи човек могат да се справят прекрасно. За пръв път работихме така, както трябва да работи една партия”, добави Борисов, който изтъкна, че ГЕРБ печели парламентарни избори за пети пореден път.

Борисов посочи, че за него е най-добре да има максимално голяма представителност в парламента, защото истинската политика се правела там.

„Чувам изказвания от типа „важно е, че няма да е Борисов”. Разбира се, и без петел ще съмне, и без Борисов и без ГЕРБ, и без вас, разбира се. Имате ли по-опитен от мен, има ли някой по-голяма международна подкрепа. Някой, който да се е справял с три кризи – финансова, миграционна или пандемията сега”, категоричен беше той.

Борисов заяви, че познава много по-добре от неговите колеги Европа и света – как работят институциите.

„Предстоят най-важните месеци тази година, докато влезе в сила Планът за възстановяване. България може да изглежда действително още по-добре и да се промени. Никога не съм казвал, че сме идеални. Затова и не чета, знам какво говоря и каква отговорност нося”, обясни лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна и към опонентите си: „Мили мои, опоненти, познавам ви всичките. Всичките сте работили с мен или голямата част. Израдвайте се хубаво, вече сте в парламента. Станахте депутати. Нали това беше зорът от лятото. Искахте преврат, обяснявахте, че не ни искат хората. Видяхте – най-мирната, най-толерантната, най-евтината кампания, я проведохме ние”, посочи Борисов.

„Вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не можем тази година да бъдем толкова консолидирани, защото светът и Европа ни гледат”, коментира Борисов и допълни, че няма ли стабилна политическа обстановка нищо няма да се получи.

„Слушам, че тези с по 4%, 5%, 9% щели да правят нещо анти ГЕРБ и анти Борисов. Честито! Направете го! Но само си спомнете какво стана с кабинета на Орешарски, когато не си спечелил изборите. Ти нямаш морала, нямаш правото да излезеш да кажеш „аз съм по-достойният”, защото не си”, добави Борисов.

Борисов отчете и това, че до този момент „всички признавали изборите”. „Действително имаше машини, имаше организация и хората се справиха”, обобщи той.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Министър Димитров провери язовири във връзка с интензивните валежи

Във връзка с интензивните валежи днес министърът на околната среда и водите Емил Димитров извърши проверка на част от комплексните и значими язовири в страната, включително за това дали е осигурена проводимост на речните корита за поемане на очаквания приток. Проверката включи язовирите „Искър“ и „Панчарево“, както и речното корито […]