Борисов поздрави здравните работници за професионалния им празник

MadeInVarna
Борисов поздрави здравните работници за професионалния им празник

Поздравявам здравните работници за професионалния им празник. Благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и фармацевтите, за които през последната година нямаше почивен ден. Но с много човечност и професионализъм те се справиха. Скърбим за медиците, които загубиха битката с болестта. Бог да ги прости!

 

Пандемията все още не е приключила, но с активното участие на всички, процесът на имунизация напредва и съм сигурен, че скоро ще успеем да се преборим с коронавируса. Осигурени са достатъчно предпазни средства, ваксини и лекарства. Работещите на първа линия получават допълнителни 1000 лева към заплатите си.

 

Работата на медиците след края на пандемията няма да спре. Затова работим и за подобряването на цялата здравна система. Модернизирахме спешната помощ с нови над 290 линейки. В цялата страна се ремонтират болници, поликлиники и здравни центрове. Създадохме Централизирана електронна система за закупуване на лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения. За улеснение на медицинския персонал и пациентите развихме и електронното здравеопазване.

 

Убеден съм, че и новото правителство ще продължи по същия начин да подпомага здравните работници. Още веднъж благодаря и честит празник!


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд обвинен в убийство, извършено в условията на домашно насилие и по особено мъчителен начин

За убийството на жена, с която живеел на семейни начала, извършено в условията на домашно насилие и по особено мъчителен за убитата начин, и с особена жестокост, Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 47-годишния А.Т. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. […]