Бранимир Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи

MadeInVarna
Бранимир Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
Групата на ГЕРБ в ОбС е с предложение към Демократична България да съдейства техни активисти с имоти в Морската градина да направят жеста и да ги дарят на Община Варна за запазване на целостта и зелените площи, вместо да се изкупуват с данъците на варненци. Това каза в предаването „Позиция” на радио Варна председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Бранимир Балачев. Предложението е в отговор на искането на общински съветници от ДБ Община Варна да изкупи както държавни, така и частните незастроени имоти в Приморски парк. Повече от 100 години Морската градина е емблемата на Варна и трябваше ли с лека ръка да се допусне реституция от управляващите в периода от 1993 до 2003 г. ,когато се въведоха във владение собственици в зелените площи, каза Бранимир Балачев. Някои от имотите бяха препродадени на „солени” цени и след това застроени с хотели, ресторанти, палати и какво ли не, добави той . Балачев припомни, че сред собствениците са и много активисти на ДБ. Общинските съветници от партията искат изкупуване на частните имоти сега, защото вече не могат да се застрояват, станаха неатрактивни, посочи причината Балачев, като припомни, че от Община Варна от 2014 г. насам не се издават строителни разрешителни в Приморски парк и такава ще бъде твърдата позиция на това управление. Как да се обезщетят собствениците на тези имоти с парите от данъците на варненци ли при условие, че цената на кв.м земя в Морска градина не пада под 500-1000 евро и трябват стотици милиони лева. Нека да кажат от ДБ кои социални проекти да пренебрегнем – топъл обяд, детски градини, за да похарчим 50 млн. лева за 5 имота в Морската градина, попита Балачев, който е председател на ПК „Финанси и бюджет”. Той прочете подписаната от 18 съветници на ГЕРБ позиция срещу спекулациите на ДБ за Морската градина.
От групата на ГЕРБ ще бъде внесено искане до общината и до всички държавни институции за пълен анализ на техническите проблеми, свързани с авариралия тръбопровод във Варненското езеро преди седмица, за да бъдат информирани не само общинските съветници, но и всички варненци.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

В сряда се очаква да приключи почистването на скалната маса от пътя край с. Елисейна

Бойко Борисов се пусна на живо във фейсбук и обясни: “В сряда се очаква да приключи почистването на скалната маса от пътя край с. Елисейна. Срутището е огромно, над 4000 тона. Това е природата обаче – големи температурни амплитуди, силно ерозирали скали в Искърското дефиле. Никой не може да предвиди […]