Братя Пулеви раздадоха боксова екипировка на деца в Танзания

MadeInVarna
Братя Пулеви раздадоха боксова екипировка на деца в Танзания
Снимки: Тервел Пулев

Ден след победата на Тервел Пулев в Танзания, братя Пулеви посетиха боксов клуб за деца в Дар ес Салаам. Те зарадваха малчуганите с чисто нова екипировка, ръкавици и боксови чували, които да им дадат по-голям стимул в тренировките и да подобрят условията, при които боксовите таланти в африканската страна вървят по пътя на мечтите. Ето какво сподели Тервел Пулев:

“Днес посетихме местна боксова зала в Дар ес Салаам, където условията бяха потресаващи за нашите представи. Но съвсем нормално за държава с 80% крайно бедни и оцеляващи с 3-4$ на ден хора.

Затова занесохме боскови пособия, които да послужата на децата, трениращи бокс в района.
Треньорът се оказа с доста сериозна визитка- Олимпийски шампион от Мюнхен 1972 г.
На въпрос към него “Какво ти даде държавата, когато спечели Олимпийската титла?” той ни отговори без думи, а с жеста “ръкостискане”.
Сега той е човекът, който създава млади шампиони в танзанийският град- ще го различите в бяло облекло с шапка на снимките.
За мен лично да видя пламъка в очите на тези хора, със страст за бокс и за успеха на ринга, а не за парите е дежа вю. За миг изникна паралел в съзнанието ми с времената, когато аз прохождах в бокса и началото на 90-те години в България.
Помня добре, тогава нямаше много възможности може би за повечето хора у нас, реденето на опашки с купони за храна в хранителните магазини, режим на тока и т.н.
Но също така насочен от моя баща към бокса, пламенно гледах боксовите турнири Странджа, кубинските боксови легенди на живо в София (зала Универсиада) , Олимпийските игри по телевизията и съм мечтаел някога да бъда там, на този ринг.
Днес гледайки малките деца, които посетихме се върнах в тези времена несъзнателно. Но оценявам пътят, който съм извървял до тук и знам какво ми е коствало, колко труд, пот, усилия, “преглъщане” на ситуации, сваляне на килограми, да изтърпиш труден човек, който ти е треньор в продължение на години, контузии, интриги и лицемерие на “малки” хора, кръв, спаринги, аркади и много други, които даже съм забравил.
Но всичкото това с една единствена цел!
Не за пари, а за мечтите, които искаш да сбъднеш, за успеха, като такъв в един не лек спорт и заради страстта, която неминуемо идва с първите спечелени детски състезания и мачове!”

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Снимка на деня: Сговорна дружина - дърво повдига

Снимки: Тервел ПулевСговорна дружина от Варна се събра и успя да вдигне паднало дърво. Задружните съседи от ж.к. Вл. Варненчик, използвайки въжета, изправиха кипарис до бл.70. Светла Димитрова е запечатала момент от работния процес. “Надявам се, че дървото ще се възстанови, нямаше много скъсани корени”, сподели един от участниците Атанас […]