БСП: Луковият марш е в разрез не само с Конституцията и законите на Република България, но и с ценностите на българското общество

MadeInVarna
БСП: Луковият марш е в разрез не само с Конституцията и законите на Република България, но и с ценностите на българското общество

Изпълнителното бюро на Българската социалистическа партия излезе с остра декларация по повод провеждането на така наречения “Луковмарш“.
„За поредна година сме на път да станем свидетели на един от най-позорните актове в съвременната си история. Под егидата на един от най-яростните привърженици на нацистката и антисемитската идеология, ген. Христо Луков, развявайки нацистки символи, десетки планират да демонстрират в подкрепа на религиозна и етническа омраза“, алармираха от левицата.
В декларацията се казва още, че под фалшив предлог, че се защитава възраждането на българската държава и нейния просперитет, организаторите на Луковия марш отново ще поведат млади хора в подкрепа на омразата и ненавистта.
„Провеждането на т.нар. “Луковмарш“ е в разрез не само с Конституцията и законите на Република България, но и с ценностите на българското общество – общество, спасило българските евреи от лагерите на смъртта“, изтъкват от БСП.
От Изпълнителното бюро са убедени, че шествие в чест на личност и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история през 20-ти век, е огромна грешка.
„Настояваме, всички политически партии, поддържащи европейските ценности, публично да се противопоставят на поредната манифестация на нацизъм и ксенофобия и категорично да осъдят всички форми на фашистки и националистически прояви“, призоваха от левицата.
БСП се обърна и към кметa на София Йорданка Фандъкова с призива ясно да заяви позицията си по темата “Луковмарш” и отново да положи необходимите ефективни усилия за възпрепятстване провеждането на този парад на омразата.
„Наш дълг е да се противопоставяме на екстремизма, фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация“.
От левицата призовават всички институции и политически партии категорично да защитят и този път европейските и националните ценности на толерантност и солидарност.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Черно море с две купи на турнира “Пирин къп”

Школата на Черно море спечели две първи места на турнира “Пирин къп”. Възпитаниците на академията на “моряците” триумфираха в две възрастови групи. Родените през 2006 година футболисти с треньор Тодор Каменов записаха шест победи, като допуснаха само един гол, а за сметка на това реализираха 21. В първия си мач […]