Черно море загуби от Ботев Пд с 0:1

MadeInVarna
Черно море загуби от Ботев Пд с 0:1

Черно море с куп юноши в състава игра мъжки, но загуби от Ботев Пд в мач от 31-вия ктъг на efbet Лига, игран пред празни трибуни на стадион “Тича” във Варна. “Моряците” имаха своите възможности и създадоха по-чисти голови ситуации от съперника, но не успяха да ги реализират.

Както е известно за тази среща варненци не можеха да разчитат на основните си футболисти, които след срещата с Царско село бяха диагностицирани с коронавирус. С положителни проби бяха Илиан Илиев и неговия щаб – Петър Костадинов и Боян Пейков. Така двубоят бе воден от наставниците в школата Мартин Христов, Тодор Каменов и Калоян Георгиев, който е шеф на ДЮШ. В последния момент отпаднаха и Исмаил Иса, и Димитриос Хантакиас.

Така варненци започнаха тази среща със седем юноши от школата на клуба, като четирима родени 2002 година направиха дебют за представителния тим. Любопитното е, че двама от дебютантите са братя. Това са Радослав и Николай Залатеви. Първият започна титуляр, а по-малкия брат се появи в игра в 71-вата.

Черно море отправи първия удар по посока на една от двете врати. В 4-ата минута Матиас Курьор отправи далече удар, но топката мина встрани от вратата. Малко след това Денислав Ангелов получи пас в наказателното поле, овладя добре топката и прониза Янко Георгиев, но попадението не бе зачетено заради вдигнат флаг за засада. В 28-ата минута Курьор успя да открадне топката в наказателното поле на гостите, след грешка на Филип Филипов, който без да е притеснен, подари кълбото на нападателя на Черно море. Матиас стреля, но вратарят Георгиев показва класа и изби. Това бе и най-чистото положение за “моряците” през първата част.

В 53-ата минута Цветомир Панов се включи добре отляво и стреля, но ударът му бе блокиран. Малко след това гостите откриха резултата. Антонио Вутов получи топката в наказателното поле и с вълшебен удар по диагонала с левия крак и с помощта на гредата прати топката неспасяемо във вратата на Митрович. В 66-ата минута Мартин Милушев получи топката отдясно и с прецизно подаване намери Матиас Курьор. Нападателят спря топката на гърди в наказателното поле, но точно преди да нанесе удар, топката му бе отбита. В 79-ата минута Денислав Ангелов изведе елегантно Курьор зад защитата на гостите, но прехвърлящият му удар е избит пред голлинията от Станислав Работов. Минута по-късно отново Курьор стреля, но вратарят на гостите спаси.

Съставът на Черно море: Миодраг Митрович, Даниел Стоянов, Стефан Станчев, Емил Янчев, Цветомир Панов, Радослав Златев, Павел Георгиев (71-Николай Златев), Петър Вуцов, Матиас Курьор, Мартин Милушев, Денислав Ангелов.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Общинският съвет одобри нов пакет от мерки за икономическа подкрепа

Нов пакет от мерки в подкрепа на бизнеса и гражданите прие местният парламент във Варна. Мерките бяха одобрени с голямо мнозинство – с 41 гласа “за”. Четирима общински съветници гласуваха “против”, въздържали се нямаше. В условията на продължаващата криза с COVID-19 общината ще помогне на най-засегнатите сектори, сред които са […]