Честит празник, Район “Владислав Варненчик”

MadeInVarna
Честит празник, Район “Владислав Варненчик”
Снимки: Николай Костадинов, фб
Районният кмет на ж.к. “Вл. Варненчик” Николай Костадинов поздрави за празника жителите на квартала.
Празникът се отбелязва на 21 май, в деня на Св. равноапостоли Константин и Елена.
“Изборът на датата 21 май за празник на Район „Владислав Варненчик“ е свързан с историята за изцеление на родено през 1890 г. сляпо дете. То проглежда, след като му измиват очите в изворчето в местността „Ментеше“. Св. Елена се явява в съня на майката на момиченцето и ѝ посочва къде и какво да направи. Признателните местни хора, в знак на благодарност на Св. равноапостоли Константин и Елена, издигат параклис на мястото.
Това е денят на игрите върху огън – нестинарството, запазени и досега в някои райони. От древността се счита, че влизането в огъня с боси крака гони болестите, бедността и нищетата.
В празничният ден, искам да благодаря от мое име и от името на районната администрация на всички съкварталци, които ни подкрепят в усилията да направим Район „Владислав Варненчик“ по-красив и по-благоустроен. Благодаря за активната гражданска позиция и за търпението! И независимо от трудностите, с които се сблъскваме за постигане на целите си, нашият Район се разхубавява, става все по-цветен, и по-приветлив!
Нека Св. равноапостоли Константин и Елена да ни закрилят! Да се радваме на любов и уважение в сърцата на децата ни, защото те са нашата надежда и бъдеще.
Честит празник на Район “Владислав Варненчик” и на имениците!
Бъдете здрави!”
Николай Костадинов
Кмет на Район “Вл. Варненчик”

 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

"Спартак" завърши на трето място след равенство в Монтана

Снимки: Николай Костадинов, фбВарненският “Спартак” завърши 1-1 с “Монтана” в мач от 38-ия последен кръг на Втора лига. Лиандро Мартис изведе домакините напред в 27-ата мин.,  но в 42-ата мин. Цветан Илиев реализира отблизо и донесе точка за “Спартак”. В добавеното време удар на Даниел Начев срещна напречната греда. “Септември”, […]