Честват празника на район „Владислав Варненчик“ с концерти и шествие

MadeInVarna
Честват празника на район „Владислав Варненчик“ с концерти и шествие

Район „Владислав Варненчик“ отбелязва своя празник на 21 май – Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена. Организатори на събитията са районното кметство и читалище „П. Р. Славейков 1928”. 

 

В 10 ч. в местността Ментешето ще бъде отслужен водосвет, след което е предвидена празнична програма. От 11.30 ч. в парка пред пощата на откритата сцена започва тържеството „Заедно в ритъма на музиката“. 17.30 ч. е началният час на празничното шествие, което по традиция ще премине по бул. ”Св. Елена” до парка под пощата, където ще звучат изпълнения на Представителния духов оркестър на ВМС. В 18.30 ч. е награждаването на победителите от конкурса „Пъстро и създадено с любов”.

 

В 19.00 ч., отново в парка под пощата, е концертът с участието на фолклорен ансамбъл „Варна“, ансамбъла за народни песни и танци „Одесос“ при ОД на МВР – Варна, детския танцов ансамбъл „Китка цвете“, вокално студио „Angels voices“, модерен балет „Vitto Dance“ и Бобан Здравкович.

 

Празнична програма е предвидена и в дните от 20-ти до 24-ти май в парка във Владиславово, където всяка вечер ще има концерти с участието на Цветелина, Хоротека с DJ Joy, Свет Георгиев, Гръцка вечер, Нестинарски танци от “Огнена мистерия”, Васко кръпката и Подуене Блус Бенд. Вход свободен. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Празнични събития по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

22 май, понеделник 11.00 ч. – Тържествено връчване на награда „Варна“ Място: зала „Пленарна“, Община Варна 24 май, сряда 9.20 ч. – Благодарствен молебен Място: Катедрален храм „Успение Богородично“ 10 ч. – Празнично шествие на варненските ученици и студенти, на дейците на образованието, науката и културата Начало – пл. „Св. […]