Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ “Варненско лято”

MadeInVarna
Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ “Варненско лято”

Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ “Варненско лято” в периода от 7-ми до 11-ти септември. В тях музиканти ще интерпретират творби на вечните Й. С. Бах, Хендел, Пърсел, Телеман и Вивалди.

 

На 7-ми и 9-ти септември, от 19 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“, знаменитият френски виолончелист и композитор, носител на ордена на Почетния легион Доминик де Виленкур ще изпълни виолончеловите сюити на Й.С.Бах.

 

На 8-ми септември от 19 ч. във Фестивалния и конгресен център ще звучат творби от Хенри Пърсел, изпълнени от ансамбъл Concentus Musicus с артистичен директор Стефан Готфрид.

 

На 11-ти септември от 19 ч. в Аулата на Икономически университет Варна, е концертът на Фестивален бароков оркестър с диригент Владимир Кираджиев, солистка Софи Дерво – фагот. В програмата са включени произведения на Александер Тансман – Вариации на тема от Фрескобалди, Антонио Вивалди –  Концерт за фагот ми минор RV 484, Г. Ф. Телеман – увертюра – сюита сол мажор, Г. Фр. Хендел – Музика на водата. Концертът се осъществява в партньорство с Италианския културен институт.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Възродена България завърши наравно с европейския шампион Италия

България измъчи европейския шампион Италия, завършвайки наравно 1-1 във Флоренция. Федерико Киеза откри резултата в 16-ата мин. с удар от границата на наказателното поле. В 40-ата мин. Кирил Десподов се пребори за топката с Флоренци и я поднесе на крака на Атанас Илиев. Добричлията елегантно с едно докосване я прати […]