Четирима са задържани в РУ-Търговище за извършване на тежко криминално престъпление

MadeInVarna
Четирима са задържани в РУ-Търговище за извършване на тежко криминално престъпление

Активните действия по разследване на обстоятелствата , довели до смъртта на 51-годишен мъж от търговищко село, продължават под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура

Около 10.10 ч на 24.03.2021 г. на тел. 112 в дирекцията е получен сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние, лежащ в канавка до общинския път между селата Ралица и Давидово. Веднага към мястото е насочена дежурна група от криминалисти  на дирекцията. При огледа по  тялото на починалия – 51-годишен мъж от с. Подгорица, са констатирани множество разкъсно-контузни рани в областта на главата. Заключението от направената аутопсия на тялото е, че смъртта е настъпила  след нанесен побой и причинена тежка черепно-мозъчна травма.
Под ръководството на прокуратурата стартирали незабавни оперативно-издирвателни действия в рамките на образуваното досъдебно производство. Като съпричастни към извършеното тежко криминално престъпление за срок до 24 ч. са задържани трима жители на с. Ралица –  50-годишен мъж и 26-годишният му син,  и 16-годишен младеж, и 15-годишен от с. Подгорица. Трима от тях са известни на полицията с предишни свои криминални прояви. 26-годишният е осъждан, изтърпявал е наказание по ефективна присъда за кражба в място за лишаване от свобода, откъдето е бил освободен през м. октомври 2020 г. Според първоначалните данни жертвата е нападнат в къща в с. Ралица. След нанесения му жесток побой четиримата го натоварили в автомобил и го изхвърлили извън селото, където тялото е открито.
Към момента четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тях – „задържане под стража“. Работата по разследването продължава, изясняват се мотивите за извършеното жестоко убийство, както и детайлите около случая. Досъдебното производство е преобразувано в следствено дело поради факта, че двама от извършителите не са навършили пълнолетие.

Информация за проведеното разследване дадоха директорът на ОД МВР в града старши комисар Николай Ненков и административният ръководител на Окръжна прокуратура – Търговище Диляна Стоянова.

Следваща Новина

Големият шампион Благой Благоев празнува днес и мечтае за България, в която демокрацията е диктатура на закона

Той е Благой Благоев. Три пъти шампион на света по вдигане на тежести в категория 90кг. Четирикратен европейски първенец на Европа. Два пъти носител на купата на Евроа. Спортист на България. Най-добър щангист на света за 1982/1983 г. Сребърен медалист от олимпиадата в Москва. Негови са 43 световни и олимпийски […]