Ден на отворените врати в НУИ “Добри Христов” – Варна

MadeInVarna
Ден на отворените врати в НУИ “Добри Христов” – Варна
За поредна година Националното училище по изкуствата във Варна ще зарадва бъдещите първокласници със своето гостоприемство.
На 6 февруари, събота, училището ще отвори врати за интерактивни демонстрации на всички специалности, които се изучават от първи клас. Едновременно с това, желаещите да кандидатстват за първи клас ще се запознаят с приемния изпит за всяка специалност и ще бъдат консултирани от педагозите как да се подготвят за приема.
Поради усложнената епидемична обстановка, а и за спокойствието на всички родители, които искат да посетят с децата си Деня на отворените врати, достъпът в сградата на училището ще бъде контролиран. За да си осигурят достъп, родителите задължително трябва да си запазят час в графика на събитието, като позвънят на телефон 052 620 725 всеки делничен ден от 8:30 до 16:00. Крайният срок за включване в графика е 04.02.2021 г.
Според графика ще бъде допускан по един родител за всяко записано дете, като при музикалните специалности семействата ще могат да посетят консултация по солфеж, да обиколят кабинетите с различните инструменти, да гледат демонстрации на специалносттите и да се запознаят с преподавателите, а децата ще имат възможност да пробват отделните инструменти. При специалност Класически танц ще бъдат допускани по няколко деца в балетна зала за консултация и демонстрация на изпита за проверка на способностите.
Осигурени са просторни кабинети и зали, които да осигурят безопасна дистанция между посетителите. Носенето на маски е абсолютно задължително при влизане в сградата, както и спазването на дистанция от минимум 1,5 м. Ръководството на училището си запазва правото да не допуска в сградата граждани с видими грипоподобни симптоми.
Ако броят на желаещите да посетят събитието на 6 февруари надхвърли предвидените места в графиците, ще бъде планирана допълнителна дата за Ден на отворените врати.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

8 години без Велиян Парушев

Да си спомним за футболиста Велиян Парушев. На 29-и януари 2013 г. той напусна този свят след тежко боледуване. Велиян Парушев е играл за “Сливен”, ЦСКА и “Нефтохимик”. С “червените” е шампион на страната за 1992 г., със “Сливен” взима купата през 1990 г., а като футболист на “шейховете” е […]