Депутатът Мария Цветкова с грамота за приятел на глухата общност

MadeInVarna
Депутатът Мария Цветкова с грамота за приятел на глухата общност

Благодаря за жеста на глухата общност в България! За мен беше чест и удоволствие да приема Грамота за приятел, връчена ми днес в Народното събрание от името на глухата общност от Иван Бургов, председател на Фондация „Взаимно“ и Ашод Дерандонян, изпълнителен директор на Фондация „Заслушай се“.
Това сподели народният представител от ВМРО Мария Цветкова.
Поводът е общата работа в Комисията по културата и медиите по промените в Закона за радиото и телевизията, свързани с осигуряването на превод на български жестов език в определени емисии новини.
Приетите поправки целят съдържанието на радио и телевизионните програми – предавания, филми, сериали, постепенно да станат достъпни за глухи и сляпо-глухи лица чрез субтитри, жестов превод и други технически средства.
Не сме направили нищо изключително, това е част от нашите отговорности и най-вече е нещо, което отдавна дължим на общността, казва Мария Цветкова.
Радвам се, че успяхме да реализираме промените заедно. Поздравления за представителите на глухата общност, за тяхната активност и енергия, благодарение на които, с общи усилия, миналата седмица единодушно приехме в НС Закона за българския жестов език. Бъдете здрави, продължава тя.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

ВОЛЯ и НФСБ ще се явят в коалиция на парламентарните избори

“България има нужда от обединение на патриотичните партии. Сега повече от всякога важи лозунгът “Съединението прави силата”! Ще се явим заедно на тези избори”, каза днес Веселин Марешки. Като основни задачи са определени: Рязко повишаване на доходите на всеки българин Спиране на грабежите Мощна подкрепа за малкия и среден бизнес […]