Детските градини и ясли остават отворени в понеделник, 20 ноември

MadeInVarna
Детските градини и ясли остават отворени в понеделник, 20 ноември

Детските градини и ясли на територията на община Варна ще работят в понеделник. Дадени са строги указания децата да не се допускат на открито, заради опасността от висящи клони и предмети, съобщи кметът на града Благомир Коцев. 
Детска градина „Дружба“ ще остане затворена, заради прекъснато електрозахранване, което не може да се възстанови до утре. 
Решението за детските заведения е взето въз основа на консултации с кризисния щаб и анализ на опасността за здравето на децата, родителите и учителите. Нормалната работа на детските градини и ясли се допуска само на закрито, посочи Коцев.  
Той допълни, че режимът на онлайн обучение за учениците, обявен по-рано днес, се въвежда, за да се ограничи времето им на открито и придвижването им в опасни участъци. 
Висшите учебни заведения ще работят нормално при засилени мерки за безопасност.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Бедственото положение във Варна остава в сила до второ нареждане

Бедственото положение във Варна остава в сила до второ нареждане. Това реши кризисният щаб във връзка с множеството щети в града и продължаващата работа на аварийните екипи.   По време на последното извънредно заседание за днешния ден стана ясно, че занятия няма да бъдат проведени в детска градина „Ран Босилек“ […]