Девет варненци кандидатстваха за стаж в Страсбург

MadeInVarna
Девет варненци кандидатстваха за стаж в Страсбург

Общо девет са кандидатите от Варна, заявили желание да се включат в стажантската програма на Департамента по европейски и международни въпроси на френския град Страсбург. Сред тях са настоящи студенти във варненските университети, както и възпитаници на университетите в Маастрихт (Нидерландия), в Нотингам (Великобритания), в Страсбург, в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Националната спортна академия.

Преди месец Община Страсбург се обърна към своите градове-партньори, които имаха възможност да изпратят свои кандидатури за обявената позиция. Престоят ще бъде в периода от септември 2021 до края на юни 2022 година. Работата предвижда разработването на инициативи, свързани с политиките за младите хора и европейското гражданство, комуникация с местни неправителствени организации, европейски институции и градове-партньори. Окончателното решение за избор на стажант ще бъде взето от Община Страсбург.

Следваща Новина

Варна почете 145-та годишнина от Априлското въстание

145 години от Априлското въстание бяха отбелязани пред паметника на Георги Бенковски в Алеята на възрожденците в Морската градина във Варна. Венци и цветя в знак на признателност пред паметта на загиналите бяха положени от Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна, Стоян Пасев, областен управител, флотилен адмирал Георги Пенев, зам.-командир на ВМС, […]